Je Eigen Wijze Weg, groeitraining voor volwassenen - life is an opportunity to learn love

Geverifieerd

JE EIGEN WIJZE WEG is een training rond Innerlijk Kindthema’s en geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar het hoe en waarom van het eigen functioneren. Ook voor mensen die kennis willen maken met innerlijke kind werk, met lichaamswerk, met meditatie of met groepswerk is deze serie heel geschikt. Bij iedereen zijn er kwetsingen ontstaan in de kindertijd. Deze ontstonden doordat je (regelmatig) afgewezen werd in je levensenergie: niet mogen huilen, niet boos mogen worden, geen warmte en aandacht mogen vragen en/of ontvangen, afgewezen worden in je seksualiteit, je wildheid, etc……Als je jezelf niet kunt zijn, doet dat pijn en een kind kan die pijn niet dragen en gaat zich aanpassen en gewenst gedrag vertonen of rebelleren. Dat gedrag blijven we vaak herhalen wanneer we volwassen zijn. Een groot deel van je huidige leven wordt dus bepaald door de ervaringen die je in je jeugd hebt opgedaan. Welke besluiten heb jij als kind genomen? Welke overtuiging is er toen ontstaan en belet jou nog steeds om je leven op jouw manier te leven? Bij JE EIGEN WIJZE WEG leer je je bewust worden van de kwetsingen en die erkennen. Dan pas begint de heling en kun je de vastgehouden emoties van die kwetsingen doorleven en opschonen. De overtuigingen die je hebt aangenomen over jezelf en die er voor zorgen dat je jezelf niet kunt zijn, leer je loslaten om nieuwe te vormen op basis van eigen volwassen keuzes. Je leert contact te maken met het kind in jezelf en de wijze waarop je in je leven dat deel van je zelf hebt leren beschermen. Je leert er over je conditioneringen en de invloed van je opvoeders. Je onderzoekt de overtuigingen die je hebt opgedaan over jezelf en over het leven. Tegelijkertijd leer je hoe je daar van los kunt komen, hoe je vrijer in het leven kunt staan. Je leert hoe jij als volwassene om kunt gaan met jouw ervaringen als kind. Je leert dat je een keuze hebt! We maken gebruik van veel verschillende oefeningen die je bewustzijn over je lichaam, je ademhaling en je gevoelens verdiepen. Ook maken we gebruik van elkaar in de groep: herkenning, erkenning, gedeelde kwetsuren en contact op een dieper niveau dan we doorgaans kennen. JE EIGEN WIJZE WEG bestaat uit acht zorgvuldig opgebouwde dagen. Deze zijn verdeeld in twee series van vier dagen. Hiervan kun je ook alleen deel 1 volgen. Voor deel 2 is het nodig om eerst een keer deel 1 gedaan te hebben. trainers: Dhara de Nobel en Sajid van Waveren data deel 1: 7/9, 21/9, 5/10, 19/10 (zaterdagen) kosten training: 315 euro adres training: De Aandachtsmederij Paulus Borstraat 37, Amersfoort op loopafstand van het centraal station en zondag gratis parkeren

0651655632

Hof der Toekomst 46, Amersfoort, Amersfoort, 3823 HX

http://www.praktijkhartzacht.nl

familie-opstellingendag Amersfoort 12 juni

Door leden van de familie in een opstelling intuïtief neer te zetten, waarbij groepsdeelnemers als representant functioneren, worden de relaties en verstrikkingen binnen het familiesysteem zichtbaar gemaakt. De deelnemer kan zien en ervaren hoe de onopgeloste problemen en situaties binnen zijn familiesysteem, zijn leven van nu beïnvloeden.

0

Korting 10%

Iedereen heeft in elk geval een systeem van herkomst, het gezin waar hij/zij uit komt. Velen hebben ook een huidig systeem, met hun (ex)partner en eventuele kinderen. Ook een werkkring kan als systeem worden gezien. Een systeem wordt door haar leden in balans gehouden. Het komt vaak voor dat mensen zich (onbewust) identificeren met (emoties van) een ouder, grootouder, broer, zus of met diens traumatische ervaringen of ziekten en hierdoor verstrikt raken in problemen of gevoelens die niet van henzelf zijn. Zij doen dit onbewust en als vanzelf om het systeem heel en compleet te houden. Zij gaan ‘dragen’ wat eigenlijk van een ander is. Daarmee nemen zij ook een plek in het gezin of systeem in die niet hun natuurlijke plek is. Dat fenomeen kan zich over generaties uitstrekken.

Door leden van de familie in een opstelling intuïtief neer te zetten, waarbij groepsdeelnemers als representant functioneren, worden de relaties en verstrikkingen binnen het familiesysteem zichtbaar gemaakt. De deelnemer kan zien en ervaren hoe de onopgeloste problemen en situaties binnen zijn familiesysteem, zijn leven van nu beïnvloeden. Door de representanten in de opstelling in beweging te laten komen, kunnen de leden van het systeem kunnen hun natuurlijke plek weer innemen en kan de verstrikking ongedaan worden gemaakt en de liefde weer stromen.

Kwesties waarover een opstelling kan worden neergezet zijn:
– terugkerende (beperkende) patronen, gedachten en gevoelens
– problemen met ouders, kinderen, partners of andere familieleden
– thema’s rond functioneren (in bijvoorbeeld een bedrijf of op het werk)
– thema’s rond depressie, intimiteit, woede, ziekte, scheiding, dood of verslaving

Welkom zijn zowel deelnemers die zelf een opstelling willen neerzetten, naar aanleiding van een vraag die hen bezig houdt, als ook representanten die deel willen nemen aan deze dag en die in een opstelling van een ander een ‘rol’ kunnen vervullen. Soms is het mogelijk om als representant alsnog een opstelling neer te zetten als daar tijd en ruimte voor is. Zij die zich op voorhand hebben aangemeld krijgen voorrang. Hor lang de dag duurt hangt af van het aantal vraagstellers. Dit hoor je ruim op tijd!

We werken met een groep  van 8 – 12 personen. We vinden het belangrijk een atmosfeer te creëren waarin respect, ontspanning en je veilig voelen centraal staat.

kosten: vraagstellers € 85, representanten € 15
adres: Hof der Toekomst 30, Amersfoort
data 2019: woensdag 12 juni
opgeven: info@praktijkhartzacht.nl
of 06-51655632 / 033-8880207 (Dhara)