Marianne Draaijer – Wikkelen doe je zo!

Marianne Draaijer – Wikkelen doe je zo!

Wikkelen is een 100% natuurlijke therapie én kan jij zelf thuis leren toepassen bij allerlei gezondheidsklachten. Denk aan hoofdpijn, rugklachten, keelontsteking, reumatische klachten, blessures, stress en meer.

In deze therapie werken we met verschillende doeken van biologische kwaliteit. Denk aan katoen, wol, linnen en zijde. Afhankelijk van de klacht voeg je een ingrediënt toe aan de doeken.

Er zijn kortweg twee manieren om te wikkelen: de eerste manier noem ik de “ouderwetse manier” maar is daarom niet minder effectief! Je werkt dan echt met losse doeken en losse ingrediënten zoals citroenen, uien, mierikswortel, kwark en meer.

De tweede manier noem ik de “kant&klare manier”, echt toegespitst op onze drukke maatschappij. Hierbij werk je met wikkels die al op maat gemaakt zijn en bijenwasvelletjes waar de juiste stof al aan is toegevoegd.

De essentie van wikkelen blijft wél hetzelfde, namelijk datgene aandacht geven wat om aandacht vraagt.

Om een voorbeeld te geven: bij de ouderwetse manier werk je veelal met producten uit de natuurwinkel. Denk bijvoorbeeld aan citroenen. Een citroen werkt ontstekingsremmend en kan je inzetten bij een keelontsteking. Je snijd op een bepaalde manier een citroen in kokend water en daar dompel je doeken in. Deze wikkel je vervolgens om je hals. Je sluit af met een droge doek en deze doek zet je vast met spelden.

In de kant&klare versie werken we nog steeds met het ingrediënt citroen, maar heeft een fabrikant het werk al voor je gedaan. Zo verwarm je nu enkel nog een bijenwasvelletje met etherische citroenolie op, door middel van een kruik of föhn. Deze leg je om de hals en zet je vast met een halswikkel. Een halswikkel is er in verschillende maten en fixeer je met klittenband, dat is er al op genaaid. Ideaal!

Wil jij meer leren over wikkelen? Doe dan mee met de gratis challenge “wikkelen doe je zo!”. We starten 5 maart en je kunt dit vanaf je eigen laptop volgen. Voor meer informatie ga je snel naar https://wikkelendoejezo.getresponsepages.com/  (copy – pasten als de link niet zichtbaar is)

Warme groet,

Marianne

www.indewikkels.nl 

plaats een reactie